Confisquen 1.672 obres d'art a la Comunitat Valenciana el 2018

Algunes de les peces intervingudes imitaven creacions de pintors valencians com Joaquim Sorolla o Ignasi Pinazo.

Aquestes peces, de pintors valencians reconeguts com Sorolla, Pinazo, Genaro Lahuerta i Josep Benlliure. Europa Press
Aquestes peces, de pintors valencians reconeguts com Sorolla, Pinazo, Genaro Lahuerta i Josep Benlliure. Europa Press

El grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat ha confiscat enguany un total de 1.672 objectes per valor de 237.407 euros. Algunes de les peces intervingudes imitaven creacions de pintors valencians com Joaquim Sorolla o Ignasi Pinazo.

Es tracta tant d'obres d'art falsificades com d’objectes arqueològics sostrets de jaciments.  

En concret, 35 pintures, set escultures, cinc monedes, un rellotge, 43 taulells i 1.581 peces entre objectes arqueològics i d'ivori.

La setmana passada, la unitat adscrita va tancar una nova operació que va iniciar al juliol al costat de la Prefectura Superior de Policia de les Illes Balears, amb la intervenció de cinc noves obres d'art falsificades.

 

Aquestes peces, de pintors valencians reconeguts com Sorolla, Pinazo, Genaro Lahuerta i Josep Benlliure, es comercialitzaven a través d'una casa de subhastes de Madrid. Algunes tenien un preu d'eixida de més de 7.000 euros. Als quatre propietaris identificats se'ls investiga com a presumptes autors de delictes d'estafa i contra la propietat intel·lectual.

Al llarg del 2018, la Policia de la Generalitat ha realitzat 147 inspeccions que han tingut com a resultat la detenció d'una persona. 47 més han sigut investigades pels presumptes delictes d'estafa, contra la propietat intel·lectual i per robatori amb força. En total, els agents han identificat 631 persones i han controlat 91 vehicles. 

També et pot interessar

stats