Confirmen que una xarxa enviava material per a gihadistes des d'Alacant a Síria

Diversos policies han destacat en el juí que el sirià Ammar T. va enviar material des de la seua empresa d'Alacant i que en una nau a Crevillent van trobar roba militar.

L'empresari Ammar T., a l'esquerra, es tapa la cara en el judici en l'Audiència Nacional
L'empresari Ammar T., a l'esquerra, es tapa la cara en el judici a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / Emilio Naranjo

L'Audiència Nacional ha représ aquest dilluns el judici a Ammar T. i a sis acusats més d'integrar una organització que suposadament va enviar en aquest període des d'Espanya fins a Síria i l'Iraq material per als grups terroristes Daesh i Jabhat al-Nusra, sobretot uniformes militars, però també armes, explosius, equips electrònics i de transmissions i diners. Diversos policies han atestat en el judici que la xarxa del sirià nacionalitzat holandés Ammar T. va enviar entre 2013 i 2015, des de la seua empresa d'Alacant, material per a jihadistes que combatien a Síria i que el 2016 van trobar en unes naus seues a Crevillent roba militar empaquetada.

Un dels agents que han declarat ha explicat que Ammar T. realitzava els enviaments, utilitzant l'empresa d'exportació que havia constituït a la província d'Alacant, camuflats en mercaderies de roba usada dins de contenidors des de ports espanyols com el de València fins al turc de Mersin. Ha afegit que posteriorment traslladaven el material fins a zones de conflicte de Síria especialment en les que estava assentada Jabhat al-Nusra, com Idlib i Alep.

Aquest policia ha relatat que van descobrir el perfil de Facebook d’Ammar T., on van comprovar el 2013 els seus vincles amb grups armats d’Idlib, on solia viatjar, i que va publicar fotos amb armes de guerra, a més de posicionar-se en els seus comentaris en àrab a favor dels grups jihadistes insurgents.

Els agents que van participar en el registre de les naus d'Ammar T. a Crevillent han recordat que va durar molt de temps perquè van haver d'obrir les centenars de bales de roba usada que estava emmagatzemada i que en van descobrir amagades més d'una desena de color roig plenes d'uniformes militars.

Viatges a Síria, Turquia, el Marroc i el Regne Unit

El primer testimoni ha relatat que a vegades era difícil fer la vigilància a Ammar T. perquè conduïa el seu vehicle a gran velocitat, fins i tot a 180 quilòmetres per hora, i era habitual que realitzara viatges a països com Síria, Turquia, el Marroc i el Regne Unit. Ha agregat que en el seu telèfon mòbil van trobar contactes internacionals que els va fer sospitar que també gestionaven els enviaments de mercaderies des d'altres països amb el material militar que reclamaven des de Síria.

El fiscal demana en les seues conclusions provisionals penes d'entre 13 i 28 anys de presó per als acusats com a presumptes autors de delictes de pertinença i finançament d'organització terrorista, enaltiment del terrorisme, tinença d'armes de foc i blanqueig de capitals. 

També et pot interessar

stats