Confirmen quinze anys de presó per a l'entrenador de Betxí que va abusar de tres gimnastes entre 2000 i 2017

El Suprem desestima així el recurs presentat per l'exentrenador i exconserge del poliesportiu contra la sentència de l'Audiència Provincial de Castelló

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / Europa Press

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a quinze anys de presó per a un exentrenador i exconserge del poliesportiu de Betxí (Castelló) per diferents abusos sexuals a tres gimnastes menors d'edat entre 2000 i 2017. El Suprem desestima així el recurs de l'acusat contra la sentència del Tribal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, que va ratificar al seu torn la dictada per l'Audiència Provincial de Castelló.

L'alt tribunal destaca que va existir prova de càrrec "rellevant, ben exposada i valorada" pel tribunal valencià, així com un "encertat" procés d'anàlisi del TSJ, que va tenir en compte els "creïbles" testimoniatges de les menors "sense motius espuris" en relació amb la mena de tocaments realitzats per l'acusat.

Segons els fets provats, l'home va dirigir, almenys des de l'any 2000, els entrenaments de les gimnastes menors d'edat en un club de Betxí, entre elles les víctimes, "de manera dura i exigent, portant les menors al límit". L'encausat va arribar a cridar a les menors "subnormals", "mocoses de merda" o "inútils", i les va obligar a repetir exercicis físics severs, segons la resolució. També les va castigar "tirant objectes al sòl o pegant punyades contra la paret quan alguna de les gimnastes no entrenava correctament, no obtenia resultats positius o no desenvolupava bé els exercicis o els elements".

Així mateix, "valent-se del seu prestigi professional com a entrenador titulat amb uns bons resultats i de la condició de conserge de les citades instal·lacions esportives municipals que li donava accés a totes les dependències", va sotmetre les gimnastes a una mena de massatges i altres tocaments mitjançant els quals satisfeia el seu desig sexual.

La sala detalla que la sentència recorreguda ha valorat "amb encert" com a elements clau que es van tractar de contactes corporals no consentits a menors d'uns tretze anys, la qual cosa va suposar un atac sexual a les víctimes, agreujat per la relació de superioritat derivada de la seua condició d'entrenador de les gimnastes i de la seua gran diferència d'edat amb les menors (més de quaranta anys).

La resolució confirma també la decisió de l'Audiència Provincial de Castelló i del TSJCV d'absoldre l'acusat d'abusos a altres dos menors, ja que es tracta de fets prescrits que van tindre lloc durant la dècada dels noranta.

També et pot interessar

stats