Confirmen que la mort d’un treballador a Onda va ser per un colp de calor

És la primera víctima oficial derivada de les altes temperatures patides aquest estiu.

Confirmen que la mort d’un treballador a Onda va ser per un colp de calor
Confirmen que la mort d’un treballador a Onda va ser per un colp de calor

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest divendres que la mort d’un treballador a Onda, la Plana Baixa, el 9 d’agost es va produir com a causa d’un colp de calor. D’aquesta manera, es confirma la primera víctima oficial per les altes temperatures aquest estiu a la Comunitat Valenciana.

L’onada de calor patida durant la setmana de l’incident va fer ascendir les màximes a 40 °C en diversos municipis de la Plana.

La Conselleria de Sanitat va explicar el 13 d’agost que el nombre de persones ateses per símptomes de colp de calor des de l’inici del Programa de Prevenció i Atenció per les Altes Temperatures el 2019 és de 51. D’aquests, se n'han confirmat.

D’acord amb la Conselleria, en 2018 es van registrar dos morts per colp de calor, mentre en 2017 en van ser cinc.

El colp de calor es caracteritza per un increment de la temperatura corporal central per damunt de 40 °C i alteracions del sistema nerviós central on predomina la encefalopatia i és típic el coma. Es tracta d’una emergència mèdica que pot causar una fallida multiorgànica i sol estar relacionat amb l’exercici en ambients calorosos i sol afectar persones majors o persones amb malalties debilitants durant intenses onades de calor.

També et pot interessar

stats