Confirmats tres nous avortaments provocats pel brot de listeriosi, dos a Sevilla i un a Madrid

La ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, s'ha solidaritzat amb les víctimes en un comunicat.

Una de les dones embarassades que ha avortat estava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla
Una de les dones embarassades que ha avortat estava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla / Europa Press

La Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha informat que, en les últimes hores, han avortat dues dones embarassades que estaven ingressades als hospitals Virgen Macarena i Virgen del Rocío de Sevilla i tenien antecedents d'ingestió d'aliment contaminat de listeriosi. A més, també hi ha hagut un tercer avortament a Madrid, segons ha confirmat la Direcció General de Salut Pública d'aquesta comunitat. Amb aquests nous casos, ja són quatre els avortaments causats pel bacteri en els productes comercialitzats per l'empresa Magrudis. A més, dues persones han mort per la infecció i s'investiguen les causes d'una tercera mort.

Els dos avortaments de Sevilla han sigut en les setmanes 8 i 32 de gestació. A falta de tindre els resultats de les proves, la sospita diagnòstica és que la mort dels fetus s'ha degut a la listerosi.

Aquesta setmana també es va confirmar que, dels dos avortaments abans de l'alerta sanitària, un –el d'una pacient que va estar ingressada en l'Hospital Virgen Macarena– va ser pel brot de listeriosi.

Quant als nous casos d'infecció, es mantenen en 197 els confirmats des de l'alerta, decretada el passat 15 d'agost. A més, a hores d'ara, el nombre de pacients hospitalitzats amb sospita d'infecció o amb infecció confirmada és de 67, tots a Andalusia.

La Junta d'Andalusia es personarà com a acusació particular contra Magrudis

La Junta d'Andalusia es personarà com a acusació particular contra l'empresa Magrudis, origen de la carn ensaginada contaminada, en el moment en què s'inicie un procediment penal, amb la intenció de defendre els drets dels pacients morts i afectats per aquest brot.

El conseller de Salut, Jesús Aguirre, n'ha anunciat la mesura en la comissió parlamentària extraordinària per a informar sobre aquest brot i ha recordat que ja s'ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia de Sevilla contra l'empresa.

Les Canàries confirmen el positiu d'un aliment que una família va comprar a Andalusia

D'altra banda, la Direcció General de Salut Pública del Govern de les Canàries ha confirmat el positiu en listeriosi del producte Chicharrón Andaluz, de la marca La Mechá, elaborat per Magrudis a Sevilla, que una família de Gran Canària va comprar en un viatge a Andalusia.

Carcedo se solidaritza amb les víctimes

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha volgut solidaritzar-se amb les víctimes del brot de listeriosi. En un comunicat publicat en xarxes socials, Carcedo ha dit que lamenta “profundament les greus conseqüències del brot de listeriosi originat a Andalusia”. Per aquest motiu, ha volgut insistir que envia tota la seua “solidaritat amb les persones afectades, amb els familiars dels morts i amb les dones embarassades que han perdut els seus bebés”. 

                          

També et pot interessar

stats