Confirmats huit casos de paperes en l'alumnat de la Universitat de València, quatre més en estudi

Els estudiants coincidiren en una festa celebrada el passat 27 de setembre que s'ha determinat com a focus d'aquesta infecció vírica.

Confirmats huit casos de paperes en l\'alumnat de la Universitat de València, quatre més en estudi
Confirmats huit casos de paperes en l'alumnat de la Universitat de València, quatre més en estudi

La Conselleria de Sanitat ha elevat a huit el nombre de casos confirmats de paperes en estudiants de la Universitat de València (UV) i estudia si quatre més estan també afectats per aquesta infecció vírica contagiosa. Fa unes hores, la conselleria informava que eren 6 els alumnes amb parotiditis

Els afectats van coincidir en una festa universitària celebrada el 27 de setembre i a la qual acudiren alumnes de les facultats de Farmàcia, Químiques i Matemàtiques, les tres de la UV. 

Els sis casos confirmats, amb edats compreses entre els 20 i 21 anys, van presentar els símptomes entre el 4 i el 19 d'octubre encara que, segons Sanitat, els afectats estaven tots correctament vacunats amb la triple vírica. 

Després de comprovar l'estat dels familiars i de la gent pròxima dels afectats per la parotiditis, Sanitat els ha recomanat completar la pauta vacunal.

Carta remesa als alumnes des de la UV

A més, s'ha remés una carta a l'alumnat, a través dels deganats, per a notificar la situació i informar dels símptomes compatibles amb la malaltia.

També se'ls ha aconsellat que si apareixen els símptomes, acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic, notificar com a malaltia de declaració obligatòria i procedir a una revisió vacunal de les persones pròximes.

Sanitat ha informat que els casos confirmats han de romandre en aïllament respiratori durant 9 dies després de l'aparició dels símptomes.

També et pot interessar

stats