Confirmat un nou brot familiar a Gandia, que afecta deu persones, i un altre més a Santa Pola

La Comunitat Valenciana manté 12 brots actius en la huitena jornada sense cap defunció.

Brots que actulament estan identificats a la Comunitat Valenciana
Brots que actulament estan identificats a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimecres un nou brot familiar a Gandia, amb deu persones, i un altre més a Santa Pola en l’entorn laboral, amb quatre casos. Encara que té un origen familiar, el brot de Gandia s'ha estés als contactes socials de la família i s'estan estudiant més possibles casos. Els serveis sanitaris continuen el rastreig per a identificar-los.

Amb aquests nous positius, s’eleven a 23 els nous contagis, fet que suposa catorze menys dels que es van registrar ahir. Amb aquestes noves infeccions confirmades per la Conselleria de Sanitat, a hores d’ara hi ha 299 casos actius de Covid-19 al territori valencià, és a dir, 11 més que en la jornada anterior.

Pel que fa a la distribució geogràfica dels nous contagis, València en registra 15, Castelló 5, i Alacant 3.

Una dotzena de brots actius

Després dels dos brots nous notificats aquest dimecres, al territori valencià n’hi ha 12 d'actius. El més nombrós està a Castelló, amb 35 afectats, però a més se’n registren a Foios, Llíria, Fortaleny, Borriana, Rafelbunyol, Cullera i Gandia, amb focus menors. València i Santa Pola presenten dos brots cadascun.

La dada positiva, en canvi, està en les defuncions, ja que la Comunitat Valenciana acumula 8 dies consecutius sense registrar cap defunció associada a la Covid-19. La xifra és encara major en el cas de les residències de persones majors, on fa vint dies que no hi ha cap mort associada al coronavirus.

Les hospitalitzacions continuen pràcticament estabilitzades, ja que els centres sanitaris només han registrat tres ingressos més que ahir dimarts. A hores d’ara hi ha 67 pacients als hospitals: 17 a Alacant, 18 a Castelló i 32 a València. Als hospitals d’Alacant hi ha 2 pacients a l’UCI, els mateixos que a València, mentre que a Castelló no hi ha cap pacient a les unitats de cures intensives.

També et pot interessar

stats