Confirmat el nové positiu per coronavirus a la Comunitat Valenciana

Es tracta d'un home que va viatjar a Milà, de l’entorn del periodista, presenta una simptomatologia lleu i es troba al seu domicili.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest divendres

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, acaba de donar a conéixer que aquest divendres s'ha conegut un cas positiu més de coronavirus a l'Hospital Clínic de València. "Es tracta d'un home que va viatjar a Milà i és un contacte del periodista que va donar positiu ahir", segons ha explicat. D'aquesta manera, s'eleva a 9 el nombre de contagis confirmats a la Comunitat Valenciana.

El nou cas "presenta una simptomatologia lleu i es troba al seu domicili", ha indicat Barceló. Segons ha explicat la consellera, el Ministeri de Sanitat va publicar dijous la guia que aconsella per criteris clínics que el pacient puga ser tractat al domicili "si es tracta d'un cas lleu i sense una patologia associada".

Respecte a l'evolució dels nou pacients contagiats per coronavirus, Barceló ha remarcat que "cap dels casos registra gravetat i són lleus".

D'altra banda, la consellera ha remarcat que en aquests moments “no és necessari un reforç” de les mesures ja que el sistema sanitari valencià “està preparat”. A més, ha assenyalat que està funcionant perfectament el protocol de salut pública.

Així mateix, també ha indicat que s'ha ampliat el nombre de recursos humans en l'atenció del telèfon 900300555.

Oltra demana tranquil·litat i seguir els canals oficials

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat aquest divendres a la població que mantinga “la tranquil·litat” i que seguisca les informacions i recomanacions sobre el coronavirus dels canals oficials del Ministeri i de la Conselleria de Sanitat perquè, ha advertit, “el virus que més ràpid s’estén és l’alarmisme i les notícies falses”.

A més, ha destacat que s’està actuant en “tot moment de manera coordinada” i sota direcció del Ministeri de Sanitat, ja que “no tindria sentit adoptar ací mesures diferents de La Rioja o Navarra”.

El Ministeri no es planteja suspendre les Falles o partits de futbol

El director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha manifestat que amb l’actual situació del coronavirus a Espanya no s’ha plantejat la suspensió d’esdeveniments com les Falles o partits de futbol.

No obstant això, ha aclarit que es decidirà en el seu moment i tenint en compte que “cada situació requereix la seua especificitat”.

“Si a Itàlia els partits es fan a porta tancada no tindria sentit que vingueren milers d’aficionats a Espanya”, ha dit Simón.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha expressat en els mateixos termes. “En aquests moments i en aquestes condicions, no se suspendrà res”. A més, ha demanat no crear “un alarmisme que no condueix a res”.

El València anul·la actes públics i rodes de premsa 

El València CF ha anul·lat fins a nova orde qualsevol acte públic no esportiu i en espai tancat en confirmar-se el contagi d’un periodista esportiu que cobreix l'equip després del partit de Champions a Milà.

Així mateix, el club també suspén l'homenatge al davanter internacional espanyol David Villa, que estava previst per a aquest dissabte en els prolegòmens del partit davant el Reial Betis a Mestalla.

D’altra banda, el València CF insisteix, especialment de cara als aficionats i empleats que van viatjar al nord d'Itàlia, que seguisquen les recomanacions sanitàries.

Un virus aparentment benigne 

Per al cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Clínic de València, David Navarro, que ha sigut entrevistat este migdia en esta casa, no està clar si l’augment de temperatures que preveu el canvi d’estació, ajudaran a frenar la propagació del virus. “En els altres coronavirus que coneixem sí que hi ha una clara estacionalitat i la major incidència es produeix durant els mesos d’hivern, entre desembre i març, però no sabem si aquest virus es comportarà de la mateixa manera”. 

Segons Navarro, anem cap a un escenari on és plausible que vagen confirmant-se casos nous. “Estem descobrint moltes coses d’aquest virus en un espai de temps molt reduït. Sabem que és un virus aparentment benigne, però això no vol dir que no puga produir problemnes seriosos”, ha afirmat Navarro. 

Tampoc està clar si el virus presenta un patró d’afectació diferenciat per sexe, amb una incidència més gran sobre els homes . “No tenim una explicació sobre això, més allà que els homes tinguen més factors de risc per a desenvolupar infeccions greus”, ha conclòs Navarro. 

També et pot interessar

stats