Confirmada la condemna a presó permanent revisable de la dona que va assassinar el fill de la seua parella

Els fets provats indiquen que la dona va assassinar el menor amb una peça de roba, amb la qual el va atacar per l'esquena quan estava sola amb ell al domicili

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La sala penal ha confirmat la condemna a presó permanent revisable per a una dona que va assassinar el fill d'acolliment de la seua parella sentimental, de 8 anys, a Elda (Vinalopó Mitjà) l'agost de 2017. Els fets provats indiquen que la dona va assassinar el menor amb una peça de roba, amb la qual el va atacar per l'esquena quan estava sola amb ell al domicili. Va ser el 30 d'agost de 2017.

La sala rebutja així el recurs de cassació que va interposar la condemnada contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que, igual que la dictada per un tribunal del jurat de l'Audiència Provincial d'Alacant, li va imposar, a més, el pagament d'una indemnització de 125.000 euros als pares d'acolliment del menor (120.000 euros a la mare i 5.000 euros al pare), i d'una multa de 1.080 euros per simulació de delicte.

La sala considera que concorren els supòsits característics que defineixen la situació d'indefensió i inferioritat de la víctima respecte de la condemnada, “mentre [...] va voler aprofitar-se d'unes circumstàncies objectives, les buscara o no a propòsit, per a acabar amb la vida del menor, en la mesura que va emprar en l'execució mitjans, maneres o formes tendents directament i especialment a assegurar el resultat de mort, sense risc per a ella que poguera procedir de la defensa per part del menor”.

També et pot interessar

stats