Es confirma una mutació de la grip aviària en l'últim brot a una granja de visons a Espanya

Els visons poden actuar com una coctelera, on es barregen diferents virus, segons els experts

El brot de grip aviar en una granja de visons ha activat les alarmes sanitàries internacionals / À Punt NTC

El passat octubre, en una granja de visons de Carral, a A Corunya, un brot de grip va matar el 4% dels animals. Ara, un estudi de la revista Eurosuveillance sobre control de malalties infeccioses ha fet botar les alarmes. Segons l'informe, l'actual virus de la grip aviària, amb més de 50 milions d'aus sacrificades en un any, ha passat als visons i ha mutat de manera perillosa.

Jacobo Giner, científic especialitzat en mustèlids i membre de la junta de govern del Col·legi de Veterinaris de València, ha explicat que "es tracta del primer contagi d'au a mamífer i entre mamífers, per la qual cosa suposa un perill que passe a humans".

Els visons poden actuar com una coctelera, on es barregen diferents virus. De fet, durant la covid i amb diverses granges infectades, a tot Europa es van reduir el nombre d'instal·lacions de 2.900 a només 700. En països com Dinamarca i Holanda es van decretar tancaments massius i a la resta de països s'han incrementat les mesures de seguretat.

Professionals tant de la veterinària com de la medicina o la salut pública han demanat crear equips de treball interdisciplinaris, ja que, segons diuen, no estem preparats per a noves pandèmies.

També et pot interessar

stats