Confinen vora 3.000 persones per l’alliberament de gasos del volcà de La Palma

Afecta els municipis de Los Llanos de Aridane i El Paso

Imatge del fum provocat pel volcà aquest dilluns
Imatge del fum provocat pel volcà aquest dilluns / EFE

La direcció del Pevolca (Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries) ha ordenat aquest dilluns el confinament domiciliari de quasi 3.000 persones en diverses zones dels municipis d'El Paso (7.623 habitants) i los Llanos de Aridane (20.760 habitants) després de l'alliberament de gasos per la combustió de l'incendi de la planta de ciment situada al polígon industrial de Callejón Gata.

Cal recordar que les dues poblacions sumen més de 28.000 habitants. I, pel que fa a Los Llanos de Aridane, es tracta del municipi més poblat de La Palma, Santa Cruz de la Palma (15.674)

Així ho ha anunciat en roda de premsa el portaveu del comité director, Miguel Ángel Morcuende. També ha dit que la zona afectada abasta aproximadament una àrea compresa entre l'encreuament de Tajuya i el camp de futbol d'El Paso. La informació també l'ha fet pública el Govern de Canaries.

Miguel Ángel Morcuende, a més, ha indicat que la previsió del temps a l'illa "no és bona” per als pròxims tres dies, ja que els vents alisis bufen amb poca força i la brisa marina espenta les cendres a la zona est i, en conseqüència, pot afectar l'operativitat de l'aeroport. 

La colada continua el seu avanç cap a la mar

Al llarg d'aquest dilluns la colada de lava continua avançant cap a la mar. Durant la vesprada Involcan informava en el seu compte de Twitter de l'avanç d'un gran bloc.

Classes suspeses

D’altra banda, a La Palma mantenen la suspensió de classes als col·legis de Los Llanos de Aridane, El Paso i Tazacorte. D'aquesta manera, la tornada a l'aula no serà aquest dimecres, com estava previst. Actualment, en aquests tres municipis de la Palma hi ha afectats una vintena de centres d'ensenyament no universitaris que sumen 4.606 alumnes i 583 docents, segons ha informat el govern regional en nota de premsa.

La Conselleria d'Educació, Universitats, Cultura i Esports del Govern de les Canàries, Manuela Armas, ha exposat en la seua visita a la Palma que la Conselleria aposta per la presencialitat de les classes perquè "les xiquetes i els xiquets troben en els col·legis un lloc segur, allunyat de les situacions que viuen les seues famílies".

També et pot interessar

stats