Un incendi crema una nau amb productes químics agrícoles a Guadasséquies

Durant la vesprada, s'ha activat la situació 1 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana

Imatges del Consorci Provincial de Bombers de València durant l'incendi en la nau / À Punt NTC

Onze dotacions de bombers d'Ontinyent, Xàtiva, Alzira, Gandia i Cullera treballen en l’extinció d’un espectacular incendi declarat aquest dimecres de vesprada en una nau de productes químics agrícoles de Guadasséquies (Vall d’Albaida). Segons han confirmat a À Punt fonts del Consorci Provincial de Bombers, el foc ja està controlat i les previsions és que aproximadament en quatre hores podrien tindre sufocat el foc. A hores d'ara, la fumeguera es dirigeix cap a zones no poblades.

La nau, completament calcinada, mentre els efectius de bombers treballen en l'extinció
La nau, completament calcinada, mentre els efectius de bombers treballen en l'extinció / Consorci Provincial de Bombers de València

Durant l'evolució de l'incendi, el consistori ha emés un bàndol en què instava la població a confinar-se a sa casa, tancant finestres i portes, davant la preocupació què el fum de l'incendi fora tòxic.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut l’avís vora les 15:00 hores, quan només hi havia dos treballadors de guàrdia a les instal·lacions, que han donat la veu d'alarma. La resta d'empleats havia acabat el torn a les 14:00 hores. Les flames només han afectat una de les naus de la companyia, i han generat una fumeguera visible en tota la comarca de la Vall d'Albaida. Hi havia cartó i dipòsits de plàstic per a emmagatzemar els productes químics, però també un és un magatzem de substàncies tòxiques i perilloses. Afortunadament, un corredor ha fet de tallafoc amb una altra nau, la que conté materials químics fitosanitaris.

Imatge dels bombers treballant sobre la nau incendiada a Guadasséquies
Imatge dels bombers treballant sobre la nau incendiada a Guadasséquies / Consorci Provincial de Bombers de València

A més de les dotacions, al lloc dels fets han treballat cinc comandaments del Consorci Provincial de Bombers de València, efectius de la Guàrdia Civil, i s'ha mobilitzat una ambulància del SAMU, però no hi ha hagut ferits. A més, s'ha activat la situació 1 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana, establit quan s'han generat danys moderats i es requereix la constitució d'un post de comandament avançat un nombre determinat d'unitats d'intervenció. S'ha constituït un lloc de comandament avançat per coordinar les tasques d'extinció, que a hores d'ara està en fase d'estabilització, sense que l'incendi haja afectat cap zona fora de l'àrea industrial. A més, "la ràpida intervenció dels efectius ha fet que l'incendi no afecte naus adjacents", segons el Consorci.

Un altre incendi en una nau a Llíria

El Consorci també s'ha mobilitzat a un segon incendi industrial a Llíria (Camp de Túria), en aquest cas en una nau de fabricació de finestres d'alumini. Al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions de Paterna, Xiva i Sagunt amb sergent. El foc s'ha donat per controlat a les 18:30 hores.

 

També et pot interessar

stats