Investiguen un possible brot en un campament de júniors de Guadassuar

Es desconeix la xifra exacta de contagis, però al voltant de 90 persones han sigut citades per a fer-se proves PCR

Cues a les portes de l'Hospital de la Ribera per a fer-se proves PCR
Cues a les portes de l'Hospital de la Ribera per a fer-se proves PCR / Israel Navarro

A Guadassuar (Ribera Alta) investiguen un possible brot en un campament dels Júniors La Misericòrdia en què van participar al voltant de 220 persones, 90 xiquets i xiquetes d'entre 6 i 12 anys, altres 90 adolescents, d'entre 13 i 17, i 40 monitors i monitores. De moment, es desconeix quantes persones podrien haver-s'hi contagiat.

El campament va tindre lloc a Bunyol entre el 18 i el 23 de juliol i, en tornar, alguns dels menuts del grup de primària van donar positiu, segons ha explicat a À Punt una de les organitzadores, que no ha volgut donar la xifra exacta de contagis. 

Al llarg de la setmana, les 90 persones d'aquest grup han sigut citades per a fer-se proves PCR i unes 60 ha acudit aquest dissabte a l'Hospital de la Ribera, a Alzira. Pel que fa al grup d'adolescents, també hi ha casos positius, segons ha pogut saber À Punt de fonts familiars, tot i que, de moment, no han sigut citats a fer-se proves diagnòstiques.

L'organització del campament assegura que es van complir totes les mesures sanitàries i protocols establits per la Conselleria de Sanitat, i que totes les persones que hi treballaven es van fer una prova PCR abans d’anar i també en tornar.

Juan Civera, rector de la parròquia de Guadassuar i viceconciliari dels Júniors, relata que durant la primera setmana del campament no es va registrar cap incidència, però cap al final de la segona va aparéixer un positiu. Tant Salut Pública com les famílies foren informades des del principi. A més, les famílies que les criatures que havien tingut contacte amb algun dels positius han guardat una quarantena de 10 dies, segons marca el protocol de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats