El confinament va reduir un 20% el consum d'alcohol entre joves

Les unitats de prevenció de conductes addictives de 40 municipis valencians llancen la campaya "Aquest estiu toca", per a fomentar entre la joventut un oci responsable sense alcohol ni drogues

El confinament va reduir un 20% el consum d'alcohol entre joves

Les unitats municipals de conductes addictives han posat en marxa la campanya "Aquest estiu toca". L’acció es du a terme en més de 40 poblacions amb un objectiu comú: promocionar entre la joventut un oci saludable i responsable.

Durant el confinament les festes associades a un consum elevat d'alcohol van disminuir un 20%, mentre que es va registrar un increment de la dependència de les xarxes socials i de l’ús del mòbil. Un fet que d’acord amb la psicòloga de l’Ajuntament de Quart de Poblet, Lourdes Alapont, “ha generat entre la joventut problemes de salut importants" i per això "ara hem d’oferir un oci alternatiu”.

L'alleujament de les restriccions contra la Covid-19 ha fet que torne a augumentar el consum d'alcohol i drogues, unes addiccions que havien disminuït durant el confinament.

Des de les unitats de prevenció s’havia detectat una ansietat per part del jovent durant la pandèmia que ara, amb la tornada a la normalitat, podia derivar en l’augment de consum d’estupefaents, cànnabis o alcohol, com reflecteixen les imatges de botellots que es repeteixen cada cap de setmana.

Per això la campanya "Aquest estiu toca" proposa activitats esportives, lúdiques i de muntaya a través de les associacions locals de cada municipi.

També et pot interessar

stats