Confinada la tripulació d'un petrolier fondejat a Castelló després de confirmar-se huit contagis

Estaran a bord del vaixell fins que passen la quarantena, seguint els protocols marcats per les autoritats sanitàries.

El petroliet confinat, en el camp de boies del port de Castelló
El petroliet confinat, en el camp de boies del port de Castelló / À Punt NTC

La tripulació d'un petrolier fondejat davant del port de Castelló, l'Eko Beverly Hills, està confinada en l'embarcació després que s'han confirmat huit casos positius de Covid-19. El vaixell, amb bandera de les Illes Marshall i procedent del port nigerià d'Escravos, porta una tripulació de 25 persones i va arribar al recinte portuari de la capital de la Plana aquest dimecres per a descarregar una càrrega de petroli cru a la refineria BP, segons han informat fonts de l'Autoritat Portuària.

Quan l'embarcació va presentar la declaració sanitària que han d'aportar tots els vaixells que entren als ports, el capità va alertar que hi havia mariners que tenien símptomes compatibles amb coronavirus.

Ara, les persones contagiades estan aïllades a les cabines, mentre que la resta de la tripulació estarà confinada en l'embarcació, fondejada al camp de boies del port, fins que passe la quarantena de quinze dies.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat que les institucions estan treballant i coordinant-se per a "controlar les mesures de seguretat necessàries per a evitar-ne la propagació".

De fet, el portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha manifestat que el protocol de seguretat ha funcionat i que, per tant, no ha desembarcat cap tripulant, i ha dit que per ara no han sol·licitat assistència a l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats