Confinada tota la presó de Picassent per un nou brot de 157 positius

Aquest dilluns ja es va detectar un focus de contagis, que deixava 66 infeccions. Ara hi ha més de 425 interns en quarantena.

Exterior del centre penitenciari de Picassent, en una imatge d'arxiu
Exterior del centre penitenciari de Picassent, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Tots els mòduls del centre penitenciari de Picassent han quedat confinats després d’un nou brot detectat a la presó, que afecta 157 interns i obliga a estar en quarantena més de 425, segons informen des dels sindicats Acaip i UGT. A més, per a frenar l’expansió del virus dins del centre s’han suspés totes les activitats no essencials en l’interior del centre, així com qualsevol comunicació amb l’exterior.

La decisió d’aquesta presó ubicada a l’Horta Sud s’ha adoptat tan sols dos dies després que es va saber que hi ha un brot dins del centre, almenys amb 66 interns contagiats, tots ells asimptomàtics o amb símptomes molt lleus, segons van matisar des d’Institucions Penitenciàries aquest dilluns.

Els primers positius d’aquest cas es van detectar després del dia de Reis, quan ja es va confirmar un brot de 41 contagis en un dels mòduls de la presó. Aquest focus de positius es va originar arran d’un fals negatiu, un pres que va reingressar al centre i, després de passar la quarantena, va donar negatiu en una primera PCR.

En aquesta ocasió, el sindicat CSIF ja va advertir a la subdelegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana i a la Direcció Territorial de Sanitat que “almenys sis mòduls estaven en aïllament, amb més de 300 afectats i 60 interns positius”. Aleshores, i segons el CSIF, hi havia 16 treballadors contagiats i una vintena en quarantena.

De fet, Acaip i UGT consideren que el fet de no haver adoptat “mesures dràstiques i contundents quan es va detectar el primer brot d’importància, a principis de gener” ha conduït a la situació actual de contagis. Els sindicats han denunciat que “a hores d’ara el virus circula descontroladament pel centre penitenciari”. Afigen que “en tots els mòduls s’han detectat casos positius o confirmats i encara s’han de fer les proves de detecció a molts interns”.

També et pot interessar