La Conferència Episcopal reconeix el “silenci còmplice” de l'Església davant la pederàstia

Gil Tamayo acusa d'innació la societat i reconeix la responsabilitat de l'Església en aquests casos.

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo
El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo / EFE

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, ha admés que l'Església ha guardat un "silenci còmplice" durant anys davant els casos de pederàstia relacionats amb aquesta institució, tot i que ho ha emmarcat en un context “d'inacció de tota la societat espanyola”. "És veritat que l'Església està obligada a un testimoniatge més coherent que ningú, però això no eximeix la resta d'assumir la seua quota de responsabilitat, ha considerat Gil Tamayo.

Tot i reconéixer la responsabilitat i el silenci de l'Església davant la pederàstia, Gil Tamayo ha recalcat que “existeix una campanya intencionalitzada” per a desacreditar i criminalitzar aquesta institució, i que no es dubta a utilitzar els testimonis de les víctimes de manera "mediàtica".

Així mateix, ha assegurat que no està d'acord amb el fet que les penes imposades per l'Església als pederastes siguen “lleus”. Per això, ha defés la necessitat de crear “un remei compartit” perquè la societat assumisca la responsabilitat dels casos de pederàstia.

També et pot interessar

stats