La Conferència Episcopal matisa al papa i explica que l'homosexualitat no és pecat

El pontífex va dir aquest dimecres que l'homosexualitat no era delicte, però sí un pecat

El papa Francesc dona el tradicional discurs Urbi et Orbi del dia de Nadal
El papa Francesc dona el tradicional discurs Urbi et Orbi del dia de Nadal / Yara Nardi (Reuters)

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), César García Magán, ha afirmat aquest dijous que ser homosexual "no és ni un delicte ni un pecat", en resposta a les paraules del papa Francesc en una entrevista en la qual assegurava aquest dimecres que si bé l'homosexualitat no és un delicte, sí que suposa un pecat.

Durant la seua intervenció en un desdejuni informatiu i preguntat per aquestes paraules del pontífex, García Magán ha defensat que aquestes declaracions al·ludeixen al catecisme de l'Església catòlica que parla de la tendència sexual d'una persona, d'una banda, i per una altra de l'"exercici" o "realització" d'aquesta sexualitat, que no sols afecta les persones homosexuals, sinó també els heterosexuals. És a dir, que el papa no va titllar l'orientació homosexual com a pecat, sinó que feia referència a l'acte sexual siga qui siga qui el practique.

"A tots ens regeixen unes normes", ha assenyalat el secretari general de la CEE. "Des del punt de vista de la moral catòlica, també hi ha aspectes en una relació heterosexual que poden no estar d'acord amb la moral catòlica", ha subratllat.

Per tant, García Magán ha conclòs: "Ser homosexual no és delicte ni és pecat".

L'informe sobre els abusos a menors, en primavera

El secretari general de la CEE ha participat aquest dijous en un desdejuni informatiu en el qual ha avançat que l'informe del bufet d'advocats que investiga els abusos a menors en l'àmbit de l'Església catòlica estarà llest en la primavera.

Ha explicat que ahir mateix es va reunir amb representants del despatx Cremades & Calvo Sotelo, que estan treballant amb "llibertat i autonomia" en la investigació dels casos.

Quant a les relacions amb el govern, ha reconegut que no s'ha reunit encara amb cap ministre de l'executiu, però que les negociacions sobre els temes que afecten l'Església "estan arribant a bon terme". En concret, s'ha referit a l'assumpte de la fiscalitat, que es troba en l'"etapa final del procés de negociació".

També et pot interessar

stats