La Conferència Episcopal alerta que el "capitalisme verd" podria intentar reduir el nombre de persones

L'Esglèsia espanyola tem que la necessitat de salvar el planeta acabe justificant una política reproductiva més restrictiva.

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, en una imatge d'arxiu
El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, en una imatge d'arxiu

El "capitalisme verd" podria intentar "reduir el nombre d'éssers humans" per a salvar el planeta. És la sospita amb trets d'advertència que ha traslladat el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, en la inauguració a Madrid d'un cicle de ponències per a entitats catòliques amb motiu de la Cimera del Clima.

El portaveu dels bisbes creu que hi ha "un risc" que els corrents ecològics pensen que l'espècie humana és la clau del problema i per això plantegen que "el millor és reduir el nombre d'humans". Un risc que creu que "el sistema econòmic dominant" podria aprofitar per a "manipular" les persones amb "bones intencions" en "una nova fase del capitalisme global". En aquest sentit, ha destacat que, al seu parer, dels Objectius del Mil·lenni que l'ONU va plantejar l'any 2000 només s'han complit els de la salut reproductiva.

Argüello ha recordat que l'encíclica 'Laudato si' del papa Francesc ja denunciava "l'economia que mata", "l'economia del rebuig", així com les propostes de "disminuir el nombre de comensals a la taula". Unes accions que el portaveu de l’Església espanyola tem que execute el "capitalisme verd". 

"D'alguna manera, la humanitat ha perdut l'esperança de poder donar de menjar a tots i per això diu que és millor que hi haja menys comensals", ha lamentat.

També et pot interessar