La confederació de taxistes donarà suport al decret de VTC per a assegurar "almenys" una regulació

La intenció és treballar amb els ajuntaments per a millorar el que consideren una "deficient" proposta del Consell.

Manifestació de taxistes en el centre de València
Manifestació de taxistes en el centre de València / Europa Press

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha decidit donar suport a la tramitació del decret per a regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) plantejat pel Consell, amb l'objectiu d'assegurar "almenys" una regulació autonòmica. D'aquesta manera, pretenen iniciar el treball amb els ajuntaments per a millorar el que consideren una "deficient" proposta de regulació.

Així ho ha fet saber en un comunicat, després que la setmana passada la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, advertira que "si el sector del taxi no accepta aquest decret, ens quedarem com estem". Des de la confederació lamenten que la Conselleria "tanca així la negociació" i avisa que el sector té aproximadament un mes per a aprovar, publicar i convalidar el decret. Si no accepta la proposta "ja no donarà temps a aprovar-ho", adverteixen.

Amb aquesta decisió "almenys assegurem una regulació autonòmica dels VTC, veient la incertesa del futur polític que s'ha obert amb la notícia d'eleccions generals del pròxim dia 28 d'abril, sumat a les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 26 de maig". No obstant això, consideren que les mesures que planteja són "insuficients per a evitar que les VTC deixen de fer una competència deslleial i que això en definitiva suposarà la precarització gradual del servei públic del taxi".

La proposta del Consell per a regular les VTC inclou 15 minuts de precontratació mínima, elevar a rang de llei autonòmica la prohibició de circular i estacionar en la via pública sense contractació prèvia, prohibir la geolocalització en les aplicacions i donar més competències als ajuntaments.

També et pot interessar