La Confederació Hidrogràfica del Xúquer tancarà els accessos als vehicles al barranc del Carraixet

L'objectiu és posar fi a molts anys d'abocaments il·legals.

VÍDEO | La Confederació Hidrogràfica del Xúquer tancarà els accessos als vehicles al barranc del Carraixet

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha decidit tancar els accessos del barranc del Carraixet als vehicles per a evitar els abocaments il·legals, un problema que afecta els municipis per on passa el barranc des de fa anys.

Com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana de Montcada, Martín Pérez, fa anys que els municipis afectats demanen que es pose fi a aquesta situació. Hi ha empreses que en compte d'anar als abocadors llancen els residus al barranc.

Però no només els ajuntaments, també el veïnat i algunes associacions mediambientals denuncien la deixadesa de les administracions i desconfien que l'actuació anunciada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer funcione. De fet, Merche Ortolà, presidenta de l'Associació d'Advocats Mediambientals de la Comunitat Valenciana s'ha mostrat convençuda que la solució passa per "implicar totes les administracions, ja que "si tanquen un camí, aniran per un altre".

La Diputació de València també ha posat en marxa un pla director per a renaturalitzar els 44 quilòmetres que ocupa el Carraixet, però encara no han començat els treballs.

Aquesta notícia ha arribat a la redacció a través del nou canal de comunicació que ha obert À Punt Notícies i que permet a la ciutadania transmetre les seues opinions. Una persona ens va fer arribar la denúncia per abocaments al barranc del Carraixet i això ha originat la intervenció de la Confederació.

Si desitges comunicar alguna notícia, pots fer-ho a través del correu tincunanoticia@apunt.es i al número de telèfon 699 461 999 (via whatsapp).

També et pot interessar

stats