La Confederació Hidrogràfica del Segura vol fer repercutir en els regants el cost de netejar el riu

La desembocadura arriba a acumular 150 tones de fem, raó per la qual ha tocat canviar els mètodes de neteja.

Treballs de neteja mecànica del riu Segura
Treballs de neteja mecànica del riu Segura / À Punt NTC

El Segura és un dels rius que més fem arrossega de tot Espanya: al pas per la comarca del Baix Segura arriba a acumular 150 tones de deixalles que obliguen a la neteja periòdica. Per a posar fi a aquesta situació, que es repeteix cada dos o tres mesos, l'Ajuntament de Guardamar del Segura ha proposat tornar a l'extracció mecànica dels residus, després de molt de temps utilitzant reixes i tanques per a controlar-los.

Operaris de la Confederació Hidrogràfica del Segura han reiniciat els treballs de neteja del riu i retiren les deixalles que s'acumulen a les tanques instal·lades a Guardamar. Ara l'entitat estudia la possibilitat que les despeses de neteja del llit del riu repercutisquen en els regants, mentre que aquest col·lectiu demana una reunió urgent amb totes les parts afectades per a arribar a un acord. En la mateixa línia s'ha pronunciat el jutge d'aigües de Callosa del Segura, Pascual Gómez Jurado, que aposta per una solució de consens entre els alcaldes de la zona, la Confederació i les diverses comunitats de regants.

Amb la mirada posada en el camp, però també en la possibilitat d'una nova DANA, la comunitat de regants reclama a la Confederació que la neteja es faça de forma més efectiva per a reduir al màxim el perill d'inundacions.

També et pot interessar

stats