La Confederació Hidrogràfica del Segura destina 20 milions d’euros a Alacant

15 min.

46 milions d’euros licitats i 20 milions destinats a la província d’Alacant. Són les xifres que emmarquen l’ajuda de la Confederació Hidrogràfica del Segura a la zona afectada per la DANA, fa ara quatre mesos. Així ho ha remarcat en una entrevista en Les notícies del matí el seu president, Mario Urrea, que ha afegit que es farà un estudi i conjuntament amb la Generalitat es definirà la millor solució per al Baix Segura.

Amb la mirada del temps, Urrea ha afirmat que s’han de millorar coses de cara a futur, pel que fa a la realització de les obres necessàries per a evitar altres inundacions, a pesar que ha afegit que la magnitud del fenomen va ser “extraordinària” i que “no va ser fàcil de gestionar”. Aquest dilluns À Punt NTC ofereix una programació especial amb motiu del compliment de quatre mesos des de la DANA.

Una recuperació gradual

L'alcaldessa de Redovà, Nely Ruiz, ha explicat a Les notícies del matí que, encara que el poble es va recuperant a poc a poc, "hi ha veïns dels carrers més afectats que no han pogut tornar a les seues cases". És per això, que estan mantenint reunions amb la Diputació d'Alacant i els tècnics de la Conselleria per a veure com es poden afrontar aquestes actuacions, que són molt costoses per a un poble menut", perquè el veïnat puga recuperar la normalitat.

El mateix succeeix a Dolores. L'alcalde, José Joaquín Hernández Sáez, ha dit a la ràdio d'À Punt que “Dolores està encara ressentit”, ja que és el poble més fondo del Baix Segura i acumula tota l'aigua que ve. "Les persones més necessitades són les que van perdre tot en els seus habitatges". Hi ha veïns que encara no han pogut tornar a les seues cases "perquè hi ha informes tècnics que així ho diuen pels danys estructurals causats per la riuada", ha indicat. En altres casos, segons explica el regidor, "hi ha tanta humitat en les parets que no s'aconsella viure-hi ni pintar fins que torne la calor".

Continguts

stats