La Confederació Hidrogràfica del Segura defendrà en els jutjats la seua gestió de la gota freda

Les comunitats de regants consideren que no es van dur a terme les accions necessàries per a pal·liar els danys.

Conseqüències del temporal al Baix Segura
Conseqüències del temporal al Baix Segura / À Punt NTC

La Confederació Hidrogràfica del Segura defendrà en els jutjats que van fer “tot el que pogueren” per a minimitzar els danys que han provocat els últims episodis de pluges a la comarca del Baix Segura. Les comunitats de regants presenten aquest dijous davant l’Audiència Provincial d’Alacant una petició de diligències, i no descarten ampliar-la al Ministeri de Transició Ecològica, perquè consideren que no es van dur a terme les accions necessàries per a pal·liar les conseqüències de la gota freda.

“No dic que es fera tot el que calia, sinó que férem tot el que poguérem amb els fons de què disposàvem”, ha expressat en Les notícies del matí el president de la confederació, Mario Urrea. Urrea ha argumentat que el finançament de les tasques de conservació i manteniment del llit del riu correspon al ministeri, però que, davant l’absència d’aquest i les previsions del temporal,  hi van mobilitzar vora dos milions d’euros dels fons propis.

“Amb els mitjans que tenim i la disponibilitat pressupostària, vam fer el que vam poder els mesos anteriors, des que l’equip va prendre possessió l’agost de 2018”, ha apuntat. La Diputació d’Alacant, per la seua banda, ha aprovat amb els vots de tots els partits una moció per a crear una comissió d’investigació tant al Congrés com a les Corts per a aclarir el paper de la confederació des del 2016.

També et pot interessar

stats