Coneixes l'origen de la mítica expressió "tindre més moral que l'Alcoià?"

Es tracta d'una frase molt popular per a donar ànim i que ha transcendit a altres àmbits.

Fragment del programa Al malnom, bona cara, on Maria Juan visita El Collao.

L'Alcoià ha fet honor a la famosa frase "tindre més moral que l'Alcoià", tombant el Reial Madrid en un partit de Copa del Rei èpic. L'expressió ben bé es podria haver encunyat per a aquesta heroica remuntada, però l'origen és un altre.

La millor campanya de la història de l'Alcoià va ser la del 1947-1948, quan la formació del Collao va quedar en la desena posició per davant del Reial Madrid. L'esperit de lluita, la capacitat per a no desistir i el contrast d'un equip tan modest en l'elit del futbol va estendre la frase, l'origen de la moral.

N'hi ha qui atribueix l'origen de la frase a un partit concret dels anys quaranta del segle XX, on l'equip lluitava com si encara poguera igualar el marcador malgrat anar perdent per golejada. Però no existeix cap prova que demostre aquesta teoria. Jesús Fernández, coautor del llibre 1928-2018 La moral de una afición, explica que la moral probablement va germinar d'una altra manera. Fernández conta que un periodista d'Alacant que feia les cròniques de l'època es va quedar sorprés de com l'afició anava en massa a seguir l'Alcoià. Ressaltava en el diari esportiu Marca de manera continuada la moral que tenia l'afició del Collao. El missatge va calar finalment entre l'afició espanyola, i es va convertir en una expressió molt popular per a donar ànim.

En el vídeo que acompanya aquesta notícia podeu veure un fragment del programa Al malnom, bona cara, on Maria Juan visita El Collao i parla d'aquesta expressió amb un exjugador del club.

També et pot interessar

stats