‘Conéixer els límits t'ajuda a disfrutar’

Vila-real vol frenar el consum i la venda de begudes alcohòliques entre els menors d'edat.

Vila-real promou el consum responsable d'alcohol durant les festes.
Vila-real promou el consum responsable d'alcohol durant les festes.

Estar en festes no és un motiu per a normalitzar el consum d'alcohol i menys entre els menors d'edat. Amb aquest objectiu s'enceta de nou a Vila-real la campanya "Conéixer el límits t'ajuda a disfrutar", esta vegada durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia. L'Ajuntament vol frenar el consum d'alcohol entre els col·lectius festers més joves i per això ha organitzat diverses activitats, amb què pretenen conscienciar sobre els riscos d'ingerir begudes alcohòliques tant als menors d'edat com als punts de venda.

La regidoria de Sanitat i Policia ha posat en marxa un grup de joves mediadors i observadors que, segons explica la regidora Sílvia Gómez, "s'acostaran als joves" durant els concerts per tal d'informar-los de les conseqüències de consumir alcohol de forma irresponsable. "Creiem que és important que el missatge siga entre iguals, ja que els joves reben el missatge de forma diferent depenent de qui siga el mediador", ha explicat la regidora de Sanitat i Policia. A més, els joves podran participar en una mena de joc en què si donen negatiu en la prova de l'alcoholímetre rebran diversos premis.

"La llei no prohibeix el consum d'alcohol a menors de 18 anys, prohibeix la incitació i la venda. Així que si un menor beu és perquè algú li ho ha venut i ahí és on hem d'atacar", incideix Gómez. Per això esta campanya posarà el punt de mira també sobre els espais comercials que venen les begudes alcohòliques. Mª Dolores Rambla regenta un quiosc prop de la plaça Major de Vila-real i explica que a partir de les 11 de la nit "venen grups de joves entre 15 i 17 anys demanant alcohol d'alta graduació per fer botellot". Ella contesta que no està autoritzada a vendre'n així que "me compren la beguda amb què després barrejaran l'alcohol". La comisió de penyes participa activament amb aquesta campanya perquè "considerem que l'alcohol s'ha de consumir a partir dels 18 anys de forma responsable", assegura el seu president, David García.

Penyes sostenibles

Durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, les penyes tornen a competir per a reciclar el major nombre de vidre possible. Les agrupacions festeres acumulen el vidre que després pesaran davant dels responsables de la regidoria de Medi Ambient i Ecovidre durant els dies 1,4 i 8 de setembre, entre les 12'00h i les 16'00h. La penya que recicle més quilos de vidre obtindrà un lot de productes de la comarca. Les festes passades La Penya Recicla va fer el reciclatge de 1.512 quilos d'envasos de vidre.

També et pot interessar

stats