Coneix Somnia, un projecte d'activitats extraescolars per a facilitar la conciliació a les comarques del nord

Maite i Paloma Bellés són les responsables d'aquest projecte lúdic i educatiu que entretén la xicalla mentre pares i mares treballen

El projecte Somnia facilita la conciliació laboral i familiar a les comarques del nord

La dificultat de conciliar la vida laboral i familiar una vegada acabada la jornada escolar és encara major als pobles de l'interior on, sovint, l'única alternativa és deixar que la xicalla jugue al carrer, cosa que no sempre és possible.

A Culla (Alt Maestrat), Maite i Paloma Bellés, psicòloga i mestra, han creat la iniciativa Somnia, per a entretenir els xiquets i les xiquetes després de l'escola i donar-los una alternativa lúdica perquè les mares i els pares puguen conciliar. Ha funcionat tan bé que ara l'estan exportant a altres municipis de les comarques del nord, com Xodos (Alcalatén).

Cada poble té unes necessitats diferents, explica Maite a À Punt Notícies, i elles intenten adaptar-se. Com que no hi ha una extraescolar perfecta, obrin un ventall de possibilitats per a assegurar-se de cobrir la part social, emocional i educativa. Proposen activitats tan variades com robòtica, pintura o esports.

La idea és que deixen de costat la part més formal de l'escola i puguen gaudir i passar-ho bé amb els companys i les companyes, assenyala Paloma.

El projecte Somnia està funcionant molt bé, ja que permet als pares i mares conciliar i la xicalla s'ho passa d'allò més bé.

També et pot interessar

stats