Coneix els quatre millors metges valencians
Forbes inclou dos cirurgians, una oncòloga i una pediatra en el llistat dels cent millors facultatius d’Espanya
Quatre metges valencians estan entre els cent millors d’Espanya pel que fa a la seua tasca en l’àmbit de l’assistència, la investigació i la docència al llarg del 2021, segons el llistat que elabora Forbes. Es tracta de Manuel Miralles, en l'especialitat d'angiologia i cirurgia vascular; Pedro Cavadas, en l’especialitat de cirurgia plàstica; Anna Lluch, en oncologia i Lucía Galán, en pediatria.
El llistat de la revista Forbes recull un centenar de metges, de 25 especialitats, que exerceixen la seua activitat en més de 60 centres públics i privats de tot Espanya. Qui són els valencians inclosos en aquesta relació?
Manuel Miralles, cirurgià vascular
El doctor Manuel Miralles, cap de servei de la Unitat d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital La Fe de València, es va formar en aquesta especialitat a l'Hospital Príncep d'Espanya de Barcelona, així com a hospitals dels Estats Units, a la Washington University i al Barnes Hospital.
Posteriorment, ha exercit com a metge adjunt a l'Hospital de Bellvitge de Barcelona, a l'Hospital Son Dureta de Palma i a l'Hospital de la Mar de Barcelona. És professor associat en la Universitat de València, on va estudiar medicina, i ha sigut membre de diverses societats mèdiques europees de cardiòlegs.
Pedro Cavadas, cirurgià plàstic
Pedro Cavadas, que treballa a la Unitat de Microcirurgia i Cirurgia Reconstructiva de l’Hospital 9 d'Octubre de València des del 2019, efectua amb el seu equip prop de 1.800 cirurgies cada any. El seu treball dona solucions a pacients considerats "inoperables" o que han quedat amb seqüeles molt difícils de reparar.
Va dur a terme una operació pionera, mantenint viu un braç amputat en connectar-lo amb les venes i les artèries de la cama del mateix amputat durant nou dies i reimplantant-lo posteriorment. El doctor Cavadas també va fer el primer trasplantament de cara que incloïa llengua i mandíbula a un pacient de quaranta-tres anys.
A més, aquest metge compta amb la seua pròpia fundació, creada el 2003 per a proporcionar cirurgia reconstructiva a pacients de països africans.
Anna Lluch, oncòloga
La doctora Anna Lluch es fa un lloc en el llistat. Lluch va estudiar a la Universitat de València, on ha sigut catedràtica de Medicina i actualment hi és professora emèrita. La seua trajectòria professional ha estat estretament vinculada a l'Hospital Clínic de València, on ha atés més de 12.000 pacients de càncer de mama i on és la cap de servei d'Hematologia i Oncologia.
A més, Lluch és investigadora principal del Grup d'Investigació de Biologia en càncer de mamà de la Fundació Incliva, la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana. Al llarg de la seua trajectòria, Lluch ha contribuït a identificar i avaluar marcadors tumorals que serveixen com a factors pronòstics i predictius de resposta terapèutica en el càncer de mama.
Anna Lluch ha rebut la Medalla d'Honor 2020 de la Xarxa Vives d'Universitats, en reconeixement al seu compromís amb la ciència, la cultura i la societat.
Lucía Galán, pediatria i divulgadora
Per acabar, la doctora Lucía Galán, qui a més de pediatra és escriptora i sòcia fundadora de Centre Creixent, va treballar durant quinze anys a diferents hospitals de la província d'Alacant fins que va fundar el Centro Creciendo, on exerceix com a pediatra i directora mèdica. Galán imparteix conferències per tot Espanya i és col·laboradora habitual en mitjans de comunicació.
Aquesta doctora ha rebut nombrosos premis pel seu treball divulgatiu i el seu compromís amb l'evidència científica i la informació rigorosa, entre ells, el Premi a la Millor Divulgadora d'Espanya de l'Organització Mèdica Col·legial el 2018.
Va ser inclosa en la llista Forbes del 2019, en la categoria Best Influencers en Salut, i té més d'un milió de seguidors en les xarxes socials. A més, Lucía Galán és membre del consell assessor d'Unicef i pertany a nombroses societats medicocientífiques.