Condemnen a vint anys de presó un home per assassinar la parella

L’assassí va deixar sol el fill en una hamburgueseria pròxima i va tornar al domicili per a incendiar l’habitació on va cometre el crim.

Audiència Provincial de València, en una imatge d’arxiu
Audiència Provincial de València, en una imatge d’arxiu

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a 20 anys de presó un home que va assassinar el 16 de juliol de 2017 la parella, a la qual va agredir reiteradament i va asfixiar amb un coixí quan es trobava atordida pels colps.

La sentència recull el veredicte emés per un jurat popular i imposa l’obligació d’indemnitzar amb 160.000 euros el fill menor de la víctima i amb vora 95.000 euros al pare i tres germanes d’ella. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en un comunicat, l’assassí va marxar del domicili amb el xiquet de nou anys a una hamburgueseria pròxima i el va deixar sol per a tornar de nou al domicili i calar foc a l’habitació on havia comés el crim.

En el pis vivia un altre inquilí que es va despertar pels colps que donava la policia en intentar tirar la porta a baix, per la qual cosa va poder eixir de l’immoble a temps.

La magistrada que dirigeix el judici ha imposat a l’acusat 20 anys de presó com a autor d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu i pel fet que el va cometre en la “intimitat del domicili familiar”, la qual cosa va privar la víctima de ser auxiliada. En canvi, el jurat l’absol del delicte d’incendi, perquè no va considerar provat que l’assassí fóra conscient que l’inquilí amb qui convivia la parella es trobava dins de l’habitació ni que el veïnat es trobava en risc.

També et pot interessar

stats