Condemnen Unión Naval a pagar 21 milions d’euros als afectats per l’amiant

En concepte d’indemnitzacions per responsabilitat civil per l'exposició a l'amiant de més de 300 persones.

Unión Naval de Levante va arribar a tindre una plantilla superior als 2.000 treballadors
Unión Naval de Levante va arribar a tindre una plantilla superior als 2.000 treballadors / Boluda Corporación Marítima

El jutjat d'instrucció número 12 de València ha condemnat Unión Naval a assumir els més de 21,5 milions d'euros en indemnitzacions per responsabilitat civil per les exposicions a l'amiant de més de 300 persones.

Unión Naval de Levante va arribar a tindre una plantilla superior als 2.000 treballadors, la qual cosa suposa que, en tota la seua història, van passar per ella més de 3.000 persones com a treballadors de plantilla, i possiblement més de 5.000 treballadors de diferents contractes.

Fonts de CCOO han explicat que malgrat aquest nombre d'afectats, un informe de l'inspector de treball va asseverar en una sentència laboral que en Unión Naval de Levante es va treballar amb amiant fins al 1989, i en Unión Naval de València, fins a 2001.

El sindicat ha recordat que ha mantingut "una posició ferma sobre la responsabilitat indemnitzatòria de les societats, en favor de totes aquelles persones afectades i dels seus hereus".

Segons CCOO, l'acord "reconeix el delicte i fixa les corresponents indemnitzacions”. No obstant això, asseguren que aquest acte "no pot ser un final satisfactori, perquè molts companys i companyes s'han quedat en el camí, però sí que fa un poc de justícia als afectats actuals i manté intacta la garantia d'altres en un futur".

També et pot interessar

stats