Condemnen un home a quatre anys i mig de presó per abusar del menor que tenia en acolliment a Alacant

A més, se li prohibeix tindre contacte amb menors i se li imposa una indemnització de 6.000 en favor de la víctima.

Audiència Provincial d'Alacant
Audiència Provincial d'Alacant / Imatge d'arxiu

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a quatre anys i mig de presó un home que va abusar del menor que tenia en acolliment com a família educadora monoparental els caps de setmana i per vacances. El xiquet havia sigut declarat en desemparament per la Generalitat en 2007 i en 2016 es va resoldre delegar la guarda en l'acusat.

Segons va reconéixer plenament l'ara condemnat, va intentar d'abusar del menor en el seu habitatge. A més, en diverses ocasions, va admetre posar-li pel·lícules pornogràfiques perquè es masturbara, cosa a la qual el xiquet es negava. Uns fets que per a la sala són constitutius d'un delicte d'abús sexual, exhibicionisme i provocació sexual.

Així, la sentència el condemna a quatre anys i mig de presó amb inhabilitació per a l'exercici dels drets de tutela, acolliment o professió que implique contacte amb menors. A més, se li prohibeix acostar-se al xiquet durant sis anys i se l'obliga a indemnitzar-lo amb 6.000 euros, amb responsabilitat civil subsidiària de la Generalitat, ja que va ser l'entitat la que va reconéixer l'acusat com a persona apta per a formalitzar acolliments familiars.

També et pot interessar

stats