Condemnen un home a 54 anys de presó per botar foc a un pis amb sis persones dins

L'Audiència de València considera que va intentar matar la fillastra, el marit d'ella i quatre ocupants més mentre dormien per a venjar-se

Una de les finestres de la casa cremada
Una de les finestres de la casa cremada / À Punt NTC

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a penes que sumen 54 anys de presó un home que va intentar assassinar sis persones botant foc a l'habitatge on dormien, al districte marítim de València. Volia venjar-se de la fillastra i la seua parella, amb els quals mantenia una relació d'enemistat perquè no aprovava la relació.

La sentència l'ha fet pública aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i els magistrats hi culpen el processat de sis delictes d'assassinat en grau de temptativa. Aprecia, tot i això, l'atenuant d'embriaguesa i, en un dels delictes, l'agreujant de parentiu.

La sala imposa a l'home també la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres i de comunicar-se per qualsevol mètode amb les sis víctimes, i a més decreta que no podrà residir a València durant deu anys. L'obliga, igualment, a indemnitzar els perjudicats amb quantitats que oscil·len entre els 2.600 i els 350.000 euros per les lesions patides en l'incendi. En total, ha d'abonar 715.000 euros.

Els fets passaren vora les tres de la matinada del 14 d'octubre del 2020, quan el processat va acudir al domicili de València on vivia la filla de la dona i la parella amb unes garrafes de gasolina.

L'Audiència considera provat que l'individu sabia que amb l'acció podia posar fi a la vida d'altres persones que residien també en el pis. Va ruixar amb combustible la porta de l'immoble, en la primera planta, i va fer un rastre de gasolina per l'escala fins a l'eixida. A continuació, va calar foc al carburant i això va originar un incendi que va provocar lesions greus als habitants de la casa, a banda de desperfectes múltiples per valor superior a 16.500 euros. L'ara penat també va incendiar el cotxe del marit de la fillastra.

Hores abans del succés, ja els va amenaçar telefònicament de cremar sa casa, però cap dels residents li va donar crèdit. Per això, se n'anaren al llit i molts d'ells dormien quan començaren les flames.

Quatre de les víctimes patiren cremades de diversa consideració, entre ells un xiquet de set anys que es va cremar la cara, les mans, l'esquena, els braços i el tòrax. Per aquestes ferides va necessitar hospitalització urgent i li hagueren de practicar més de tretze intervencions quirúrgiques per a empeltar-li pell.

La sentència no és ferma i en contra es pot presentar recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats