Condemnen un home a 22 anys i mig de presó a Dénia per entrar sense permís en casa de l'exparella i matar-la davant de la filla menuda

L'Audiència d'Alacant imposa 450.000 euros d'indemnització per als fills i assenyala en la sentència que l'acusat va cometre el crim "mogut per un estat d'ofuscació" perquè es creia "injustament privat" de l'ús del seu habitatge

Audiència d'Alacant
Audiència Provincial d'Alacant / À Punt NTC

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat un home a 22 anys i mig de presó per matar l'exparella en presència de la filla menor d'ella a Dénia. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat a conéixer aquest dilluns la sentència per aquest crim, que va tindre lloc l’octubre de 2019.

La magistrada presidenta del tribunal imposa aquesta condemna a l'acusat, de 56 anys, en aplicació del veredicte de culpabilitat que va emetre el jurat popular el passat 5 de novembre. Se'l considera autor dels delictes de violació de domicili, trencament de mesura cautelar —per vulnerar una orde d'allunyament— i assassinat amb traïdoria.

El condemnat i la víctima, que tenia 44 anys, van mantindre una relació sentimental que va finalitzar al gener de 2018, quan ella li va denunciar i un jutjat de violència sobre la dona va dictar la prohibició d'acostament i comunicació amb ella. No obstant això, durant la matinada del 22 d'octubre de 2019, l'home va vulnerar aquest orde d'allunyament i va accedir a l'habitatge de l'exparella a través d'una finestra del saló.

Una vegada dins, va entrar a l'habitació de la dona, que dormia junt amb sa filla menor d'edat, i la va degollar amb un matxet de 17,5 de llargària. Segons relata la resolució judicial, el condemnat va aprofitar la situació d'indefensió de la víctima, que "es trobava confiada a casa dormint".

La jutgessa aprecia els agreujants de parentiu i de gènere i l'atenuant d'obcecació. La sentència, que es pot recórrer davant del TSJCV, assenyala que l'individu cometé el crim "mogut per un estat d'ofuscació" perquè es creia "injustament privat" de l'ús del seu habitatge per part de la víctima després que ella l'haguera denunciat.

El penat no podrà comunicar-se ni acostar-se a menys de 500 metres als dos fills de la víctima durant 32 anys i mig. A més, haurà d'indemnitzar-los amb quantitats que sumen un total de 450.000 euros pels danys morals que els va generar la defunció de la mare.

També et pot interessar

stats