Condemnen un home a 11 anys de presó per intentar violar i matar l'exllogatera a Alcoi

El tribunal l'ha condemnat per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de violació, i li ha fixat una indemnització de 7.200 euros a per la víctima.

Edifici de l'Audiència Provincial d'Alacant
Edifici de l'Audiència Provincial d'Alacant / Europa Press

La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat un home a onze anys de presó per intentar violar i matar l'exllogatera a Alcoi. El tribunal l'ha condemnat per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de violació, i li ha fixat una indemnització de 7.200 euros per a la víctima, pels dies que va tardar a curar les lesions i més de 15.600 euros per les seqüeles que va patir a conseqüència de l'agressió. A més, no podrà acostar-se ni comunicar-se amb la víctima durant 13 anys i haurà de participar en un programa d'educació sexual.

Els fets es remunten al 15 d'abril de 2018, quan el condemnat va acudir al domicili de la víctima, de 34 anys, a qui coneixia perquè dos anys abans li havia llogat un pis en el mateix edifici on ella residia, a la ciutat d'Alcoi. Amb l'excusa que volia arrendar-la de nou, va entrar en l'habitatge, va tancar la porta de colp i va traure un ganivet amb què va obligar la dona a tombar-se en un llit.

La sentència declara provat que l'acusat va intentar violar la dona, però no ho va aconseguir per la resistència que ella va oferir. En aquest intent, la va colpejar reiteradament i li va estrényer el coll fins a deixar-la sense coneixement. La víctima va recuperar la consciència quan el seu antic inquilí l'estava despullant per a consumar l'agressió sexual i va tornar a oposar una forta resistència. La dona va patir lesions per contusions i mossegades, així com ferides d'arma blanca en una mà i a les cames, que van tardar 90 dies a curar. A més, pateix un trastorn d'estrés postraumàtic.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats