Condemnen tres homes a huit anys i sis mesos per violar una turista britànica èbria a Benidorm

Els fets van tindre lloc la nit de l'1 al 2 d'octubre del 2016, quan els ara condemnats, a més d'abusar sexualment de la dona, li van sostraure un rellotge valorat en 210 euros i un anell taxat en 287,90 euros

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta

L'Audiència d'Alacant ha condemnat tres homes a tres penes individuals de huit anys i sis mesos de presó per violar una turista britànica que es trobava en estat d'inconsciència provocat per la ingesta d'alcohol en Benidorm (Marina Baixa). La sentència, dictada per un tribunal de la secció primera, considera als tres processats autors d'un delicte continuat d'abús sexual, així com d'un altre de furt, en considerar provat que, a més d'abusar-ne sexualment, li van sostraure un rellotge valorat en 210 euros i un anell taxat en 287,90 euros.

Els fets van tindre lloc la nit de l'1 al 2 d'octubre del 2016, després que els tres encausats van començar a parlar amb la xica als voltants d'un pub en què estava de celebració amb la família. Segons la sentència, els tres processats, de 24, 33 i 34 anys, respectivament, en el moment dels fets, van aprofitar que la xica es trobava sota els efectes de l'alcohol per a traslladar-la fins a un parc situat als voltants del camp de futbol de Benidorm. Allí, la van forçar sense que ella poguera expressar el seu consentiment, per trobar-se en estat d'inconsciència.

Després, la van traslladar en el vehicle de la parella d'un d'ells fins a un descampat i la van tornar a violar, en un marge de quatre hores entre les dues agressions sexuals. Finalment, quan un d'ells va tractar de traure-la del vehicle, la dona va aprofitar per a fugir-ne i buscar d'ajuda. Quan va arribar a l'hotel en el qual s'allotjava amb la família, va explicar el que li havia succeït a sa mare i van acudir a presentar denúncia.

Quan van prestar testimoni, els tres processats van negar els abusos. No obstant això, el tribunal li va donar credibilitat al relat de la víctima en avaluar la seua versemblança i la persistència del seu relat manifestada des de la presentació de la denúncia, malgrat que presentara algunes llacunes de memòria per l'estat d'inconsciència en el qual es trobava.

En qualsevol cas, el tribunal té en compte altres evidències, com proves de corroboració perifèrica, com el fet que es registrara una trucada telefònica anònima d'avís al 091 en la qual s'alertava de la presència d'una dona seminua caminant per la carretera que comunicava amb el rastre en el qual va tindre lloc la segona violació. A més, la sala també té en compte la declaració de la mare de la víctima i el testimoni dels agents que les van atendre en acudir a comissaria per a registrar la denúncia.

També et pot interessar

stats