Condemnen a sis mesos de presó un exregidor de Benidorm per un delicte de suborn

Leopoldo Bernabeu es va reunir amb un empresari amb qui va acordar rebre favors a canvi del seu vot en el pressupost municipal

Imatge d'arxiu de l’exregidor de Benidorm Leopoldo Bernabeu
Imatge d'arxiu de l’exregidor de Benidorm Leopoldo Bernabeu / @LeopoldoBernab2

L’exregidor de Benidorm i exlíder del partit local Ciutadans per Benidorm, Leopoldo Bernabeu, ha sigut condemnat a sis mesos de presó per un delicte de suborn, segons una sentència de l'Audiència Provincial, després de l'acord de conformitat aconseguit amb la Fiscalia.

Juntament amb Bernabeu, que va exercir com a regidor fins al passat mandat, també ha sigut condemnat l'empresari amb el qual es va reunir per a rebre determinades prebendes a canvi que ell, amb el seu vot i el dels regidors del seu grup, facilitara l'aprovació del pressupost municipal de 2016, segons la sentència.

En concret, la resolució judicial concreta dos supòsits fàctics diferents. D'una banda que l'empresari va oferir 36.000 euros a Bernabeu, a més d'un lloc de treball per a la seua parella sentimental, a canvi que aquest afavorira l'aprovació dels comptes municipals; o bé que aquest empresari va acceptar abonar a l’exregidor 3.000 euros "per a pagar unes despeses personals".

En qualsevol dels dos supòsits, la sentència estableix que, en el ple d'aprovació dels comptes, Bernabeu es va decantar per una abstenció.

La sentència imposa tant a Bernabeu com a l'empresari processat la pena de sis mesos d'ingrés a la presó, a més del mateix període d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i la suspensió d'ocupació i càrrec públic durant un any.

També et pot interessar

stats