Condemnen a Sanitat a indemnitzar amb 40.000 euros un home contagiat d’Hepatitis C

És un dels onze pacients que van contraure la malaltia a l’Hospital de la Marina Baixa el 2011, per infringir els protocols d’higiene hospitalària.

L’Hospital de la Marina Baixa, en una imatge d’arxiu
L’Hospital de la Marina Baixa, en una imatge d’arxiu / @marinabaixa.san.gva.es

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat la Conselleria de Sanitat a indemnitzar amb 40.000 euros un home de la Vila Joiosa, de 52 anys, que va ser contagiat d’hepatitis C a l’Hospital de la Marina Baixa. És un dels onze pacients que van contraure la malaltia quan estaven ingressats, per diferents motius, en aquest hospital, l’any 2011.

En aquest centre mèdic es va utilitzar en diversos pacients la mateixa botella de sèrum fisiològic per a netejar les vies intravenoses, en contra dels protocols d’higiene hospitalària. Altres afectats en el contagi han sigut també indemnitzats, segons l’associació Defensor del Pacient.

En concret, el pacient afectat va estar ingressat en l’hospital per un quadre de pancreatitis aguda, quan se li va administrar un sèrum en monodosis que també es va usar amb diversos pacients més. Així es produí el contagi múltiple de VHC.

Per aquests fets va interposar una reclamació el maig de 2013 i la Conselleria de Sanitat va resoldre el 2017 indemnitzar a l’afectat amb 10.000 euros. En considerar insuficient la quantia indemnitzatòria, l’afectat va acudir a l’Associació el Defensor del Pacient, que va derivar el cas al lletrat Ignacio Martínez, i es va interposar demanda en el TSJCV el juliol de 2017. Ara la sentència multiplica per quatre la indemnització.

També et pot interessar

stats