Condemnen l'esposa i un amic d'ella per l'assassinat d’un home a Alacant

La sala penal ha confirmat les condemnes del TSJCV a 23 anys i mig de presó la dona i a 22 anys i mig de presó un amic i cuidador d'ella, pels fets ocorreguts a l'agost de 2018

Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana / Tripadvisor

La sala penal ha confirmat les condemnes de 23 anys i mig de presó, que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va imposar a una dona pel delicte d'assassinat del seu marit en un aparcament d'Alacant. I també confirma la condemna de 22 anys i mig de presó per a un amic i cuidador d'ella. Els fets van ocórrer a l'agost de 2018.

La sala desestima els recursos de cassació interposats pels dos condemnats contra la sentència recorreguda, que va considerar l'agreujant de disfressa i va incrementar en un any la pena de presó que els va imposar un tribunal del jurat de l'Audiència Provincial de València (22 anys i mig per a ella i 20 anys de presó per a ell) per un delicte d'assassinat, amb l'agreujant de parentiu en el cas de l'acusada.

L’assassina i el seu marit s’havien casat feia quinze dies

Els fets provats recullen que l'acusada, amb el coneixement i acord de l'altre acusat, i amb el propòsit de posar fi a la vida del seu marit, va concertar una cita amb aquest sobre les 9:30 o 10 de la nit del 20 d'agost de 2018 --quinze dies després de casar-se--, en un aparcament a l'aire lliure enfront de la mar. 

La dona li va dir que celebrarien un sopar romàntic a la qual també assistiria el seu cuidador i que tirarien flors en un cert lloc en memòria de familiars d'ella. Per a això, li va comentar que haurien de saltar una tanca i que no s'espantara en veure'ls perquè vestirien roba fosca. 

Una vegada allí, els dos acusats amb peces fosques i amb gorres per a ocultar els seus trets facials i disminuir la seua aparença habitual, el cuidador es va aproximar a la víctima i va començar a agredir-lo amb un tornavís o un instrument semblant, fent-lo retrocedir per a evitar l'agressió fins que van arribar a un espai entre dos cotxes estacionats, on va caure. 

L'acusada va subjectar i va colpejar el seu espòs mentre el seu cuidador continuava clavant-li l’instrument que utilitzava per agredir-lo, fins que va perdre el sentit, i com a conseqüència va morir d'una de les ferides que va patir, segons els fets provats.

En la sentència, la sala afig l'aplicació de l'agreujant de disfressa que va ser considerada pel Tribunal Superior de Justícia de València, un fet que va suposar un increment de la pena per als dos condemnats, encara que no ho va fer el tribunal del jurat de l'Audiència Provincial.

També et pot interessar

stats