Condemnen huit menors per agredir i assetjar una companya d'institut

No podran acostar-se ni comunicar-se amb la víctima, a qui hauran d'indemnitzar amb 3.300 euros.

Agent de la Policia Nacional
Agent de la Policia Nacional / Europa Press

La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat huit menors per agredir i assetjar durant anys una companya d'institut. Els menors no podran acostar-se a la víctima ni comunicar-s'hi, i hauran de fer cent hores de treball en benefici de la comunitat.

Per tant, la sala ha confirmat la sentència dictada pel jutjat de menors número 1 d'Alacant, que els condemna per delictes contra la integritat moral.

Els pares dels huit menors hauran de fer front a una indemnització de 3.000 euros pels danys morals causats a la xiqueta, que va deixar d'assistir a l'institut, es negava a eixir al carrer i va patir, segons la sentència, un "sofriment important". Així mateix, sis dels menors hauran de fer tasques socioeducatives durant nou mesos i dos d'ells, durant un any.

A més a dos d'ells, que van agredir la víctima i la seua parella, els considera autors de dos delictes lleus de lesions. Per això, hauran d’indemnitzar la menor amb 300 euros i la seua parella, que també va resultar ferit, amb 750 euros.

Com relata la resolució, els insults van començar en el curs escolar 2012-2013, quan un dels condemnats, juntament amb altres companys d'institut, va començar a dir-li a la víctima “gorila”, “marimacho”, “gilipollas”, “giganta” i “guarra”, pràcticament cada dia i fins a primeries del 2016. Això va fer que altres menors s'uniren a les ofenses, tant dins com fora del centre educatiu. La xiqueta va rebre telefonades anònimes de matinada, insults en el carrer, en el parc i en la seua urbanització.

Al gener del 2016 dos dels menors condemnats van coincidir amb la jove a l'eixida d'un centre comercial i, després d'insultar-la, li van pegar una galtada i li van fer la traveta: això va fer que caiguera de genolls. A més, la parella de la víctima també va resultar lesionada en el braç esquerre.

També et pot interessar

stats