Condemnen El Chicle a 5 anys per intentar segrestar una jove per a agredir-la sexualment

José Enrique Abuín és l'única persona empresonada per la mort de Diana Quer.

José Enrique Abuín, El Chicle, en un moment del juí
José Enrique Abuín, El Chicle, en un moment del juí / Europa Press

L'Audiència Provincial de la Corunya ha condemnat José Enrique Abuín Gey, El Chicle, a cinc anys i un mes de presó per intentar agredir sexualment una jove al municipi de Boiro (la Corunya), el 25 de desembre de 2017.

El tribunal considera El Chicle l'únic empresonat per la mort de la jove madrilenya Diana Quer, com a autor d'un delicte de detenció il·legal consumat, un altre d'agressió sexual en grau de temptativa i un tercer lleu de lesions.

A l'acusat també l'han condemnat a la prohibició d'acostar-se a menys de mig quilòmetre de la víctima, així com al seu domicili, i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant deu anys.

Així mateix, li imposen el pagament d'una indemnització de poc més de 12.000 euros a la víctima (11.546 per la detenció i 600 per les lesions lleus) i almenys de 1.120 euros al Servei Gallec de Salut. 

Segons la relació dels fets, l'acusat va abordar la víctima de nit i la va intentar ficar al maleter del cotxe amb la intenció de "traslladar-la a algun lloc per a satisfer el seu ànim libidinós".

També et pot interessar