Condemnen a catorze anys de presó un home per intentar cremar a la seua parella i la filla a l’Alcúdia

L’Audiència de València considera provat que l’agressor va cometre un delicte d'intent d’assassinat, un altre de maltractament i un altre d’injúries.

Condemnen a catorze anys de presó un home per intentar cremar a la seua parella i la filla a l’Alcúdia
Condemnen a catorze anys de presó un home per intentar cremar a la seua parella i la filla a l’Alcúdia

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a catorze anys i huit mesos de presó a un home que va intentar cremar la seua exparella i la filla d'aquesta amb un líquid inflamable a l’Alcúdia. La sentència s’ha conegut en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. En aquest cas, l’home, que estava en presó preventiva des que van ocórrer els fets el desembre de 2017, ha sigut condemnat per dos delictes d'intent d'assassinat, un delicte de maltractament i un altre lleu –encara que continuat– d'injúries.

A més de diversos episodis de maltractament que han quedat acreditats, el dia dels fets l’acusat va fer creure a la seua excompanya que li anava a abonar la pensió alimentària corresponent a la filla de dos anys que tots dos tenien, i la va citar en un habitatge. Per això, la víctima va deixar el seu vehicle estacionat al carrer, amb les seues dues filles dins, i va entrar a la casa. Una vegada dins, l’agressor la va ruixar amb gasoil que guardava en una ampolla de plàstic.

La dona va fugir del portal i en aquest moment la filla, de 16 anys, en veure que el condemnat perseguia a sa mare va eixir del vehicle per a tractar d'ajudar-la, mentre la mare s’ocultava en una fruiteria. L'acusat va agafar aleshores a la menor dels cabells i la va ruixar també amb gasoil i li va incendiar el cabell, moment en el qual la menor va aconseguir escapar i refugiar-se en un habitatge.

Posteriorment, el processat es va dirigir al vehicle, en l'interior del qual es trobava la seua filla de dos anys, i va abocar gasoil en la porta, si bé no va poder incendiar el cotxe perquè va ser retingut per diversos veïns.

L'Audiència entén que “no es pot deduir amb seguretat que l'acusat no poguera culminar el seu propòsit d’atemptar contra la vida de la seua filla perquè van intervenir terceres persones que ho van aconseguir evitar”.

A més de la pena de presó, l’agressor haurà d'indemnitzar a la seua exparella amb 4.150 euros i la filla d'aquesta amb 4.300. A més, l’Audiència Provincial proposa que, en l'execució de la sentència, s’acorde substituir la pena de presó per l'expulsió d’Espanya de l'acusat, natural del Senegal.

També et pot interessar

stats