Condemnen a dos anys de presó un advocat per estafar un orfe d'una víctima de la violència de gènere

El lletrat es va guanyar la confiança de la víctima i es va quedar amb ajudes per valor de més de 50.000 euros.

Ciutat de la Justícia de Castelló
Ciutat de la Justícia de Castelló / Arxiu (Europa Press)

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat un advocat a dos anys de presó i inhabilitació per a l'exercici de la professió durant aquest període per un delicte d'estafa en enganyar un orfe víctima de la violència de gènere per a quedar-se amb les seues ajudes.

Segons la sentència, el 2009 l'acusat, després de conéixer la mort d'una dona assassinada pel seu espòs, va contactar amb el fill d'aquesta i es va guanyar la seua confiança després de presentar-se com a advocat i president de l'Associació Espanyola de Víctimes de Delictes Violents, Terrorisme i Violència de Gènere.

Després de firmar-li uns poders i una vegada passat el juí pel cas de violència masclista la víctima no va tornar a saber res de l'advocat, que es va quedar amb les dues ajudes concedides, per imports de 50.615,04 euros, i de 3.163,44 euros, respectivament.

Per aquest motiu la sala li ha imposat, a més de la pena de presó, una multa de 2.700 euros, l'obliga a indemnitzar la víctima amb 53.778,48 euros i ha declarat la responsabilitat civil d'una asseguradora fins a 18.000 euros i la responsabilitat civil subsidiària de l'Associació Espanyola de Víctimes de Delictes Violents, Terrorisme i Violència de Gènere.

També et pot interessar

stats