Condemnen a any i mig de presó quatre membres de La Manada per abús sexual a una jove a Pozoblanco

El tribunal també imposa altra pena d'almenys setze mesos per un delicte contra la intimitat, mentre que la Fiscalia demanava sis anys.

Quatre dels membres de La Manada acusats d'abús sexual a una jove a Pozoblanco

El jutjat penal número 1 de Còrdova ha condemnat els quatre membres de La Manada investigats per abusar sexualment d'una jove a Pozoblanco el 2016 a un any i mig de presó. El tribunal els imposa també penes d'un any i quatre mesos per un altre delicte contra la intimitat de la víctima per haver gravat els fets amb un telèfon mòbil que pertanyia a un d'ells. A aquest últim, de fet, li eleva la segona pena a tres anys en considerar que va ser qui difongué les imatges a través de gups de WhatsApp dels quals formaven part tant els quatre acusats com persones alienes als fets. Així, les condemnes sumen en conjunt dos anys i deu mesos per a tres dels membres de La Manada, i quatre anys i mig per al quart.

El jutge ha considerat finalment vàlids els vídeos en què es podia vore Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero, els quatre acusats, abusant d'una jove en estat d'inconsciència dins d'un cotxe que estava en marxa.

En la sentència, notificada a les parts aquest dijous, el magistrat condemna a cadascun dels quatre per un delicte d'abusos sexuals a un any i sis mesos de presó. També els prohibeix comunicar-se o aproximar-se a menys de 500 metres a la víctima durant quatre anys.

La condemna és inferior als sis anys de presó que demanava la Fiscalia: quatre per un delicte contra la intimitat i dos per abús sexual. De fet, el fiscal va defensar que el vídeo es va obtindre amb “absolut respecte a dret” i sense que s'hagueren “afectat els drets fonamentals dels acusats”. Els quatre ja estan condemnats a quinze anys de presó per la violació en grup d'una jove a Pamplona, en les festes de Sant Fermí del mateix any.

Els fets jutjats van passar entre els municipis cordovesos de Torrecampo i Pozoblanco en la matinada de l'1 de maig de 2016, quan la jove i els integrants de La Manada van coincidir en la fira de Torrecampo.

La jove no recordada amb exactitud els fets, però el visionat del vídeo descobert per la Policia Foral li va confirmar les sospites, ja que en el trajecte entre els dos municipis va perdre la consciència per causes no precisades.

També et pot interessar

stats