Condemnen a 38 anys de presó als exjugadors de l’Arandina per violar una menor de 15 anys

El tribunal considera provat que van agredir sexualment la menor i que coneixien la seua edat.

Els futbolistes condemnats; Carlos Cuadrado 'Lucho', Víctor Rodríguez 'Viti' i Raúl Calvo

L’Audiència Provincial de Burgos ha condemnat a 38 anys de presó a cadascun dels tres exjugadors de futbol de l’Arandina per l’agressió sexual a una menor de 15 anys en la localitat burgalesa d’Aranda de Duero al novembre de 2017. Tanmateix el màxim compliment de la pena de presó es fixa en 20 anys, segons marca el Codi Penal

La Fiscalia demanava un total de 118 anys de presó per als tres exfutbolistes, per considerar a cadascun d’ells autor d’un delicte d’agressió sexual i de dos més com a col·laboradors necessaris. La suma de penes es rebaixa finalment en 4 anys. 

S'absol a tots del delicte de proposició d'activitats sexuals; i a un dels acusats, també del delicte d'agressió sexual continuada per la falta de corroboració i la immaduresa, similar a la de la víctima segons l'informe psicològic. Es fixa una indemnització de 50.000€ de la qual respondran en forma conjunta i solidària.

Després de la sentència, la Fiscalia Provincial de Burgos ha sol·licitat l'ingrés a la presó dels tres exjugadors.

Carlos Cuadrado 

Lucho: "Lucho: "

No som violadors"

Els futbolistes condemnats són Carlos Cuadrado Lucho, Víctor Rodríguez Viti i Raúl Calvo. En declaracions als periodistes a l'eixida del jutjat Cuadrado ha defensat la seua innocència. "No som violadors, som uns faves que ens estan intentant fotre la vida", ha declarat.

El tribunal però dona credibilitat a la versió de la menor malgrat els canvis en la seua declaració, que atribueix a la pressió de les xarxes socials. A més considera provat que els acusats coneixien que la denunciant tenia menys de 16 anys.

El tribunal també ha imposat mesures de prohibició de comunicació amb la víctima i de llibertat vigilada durant 10 anys. 

També et pot interessar

stats