Condemnen a 22 i 17 anys de presó als acusats del crim de Patraix

El tribunal ha aplicat l'agreujant de parentesc a la dona de la víctima i l'atenuant per confessió al seu amant

Els acusats, en una imatge d'arxiu (Efe)
Els acusats, en una imatge d'arxiu (Efe)

L'Audiència de València ha sentenciat a 22 i 17 anys de presó, respectivament, la dona i l'home acusats de l'assassinat a ganivetades del marit de la primera en un garatge del barri de Patraix, a la ciutat de València, l'agost de 2017. L'acusació popular demanava penes superiors, de 25 i 20 anys.

El tribunal ha aplicant un agreujant per parentesc a María Jesús Moreno, la dona de la víctima, a qui considera la inductora del crim, així com l'atenuant de col·laboració amb la justícia a Salvador Rodrigo., l'examant d'aquesta, qui va confessar l'execució de l'homicidi, popularment conegut com el crim de Patraix.

La sentència estableix per als dos una indemnització conjunta i solidària a la família de la víctima, Antonio Navarro, de 250.000 euros, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El passat 30 d'octubre el jurat popular va declarar per unanimitat als acusats culpables de l'assassinat.

En el moment de l'assasinat María Jesús tenia una relació matrimonial en paral·lel amb la víctima i l'acusat. Segons la sentència, Salvador va apunyalar repetidament la víctima al garatge de la casa que compartia el matrimoni.

Al llarg de les vistes del juí, els facultatius van determinar que la mort d'Antonio va ser de manera "ràpida" i "sorprenent", sense temps perquè poguera reaccionar. A més, determinaren que l'atac va ser "estant dret" i "cara a cara". Els forenses no van destacar cap problema psíquic dels acusats. A banda del vessant patològic, els facultatius van descriure l'acusada com una persona que mostra "poca implicació emocional" i a Salvador com un home "extremadament submís i influenciable".

(Estem treballant per a ampliar aquesta informació)

També et pot interessar

stats