Els condemnats per desviar fons de la depuradora de Pinedo ingressaran en presó en dues setmanes

Compliran penes de 9 mesos a 12 anys i mig de presó.

Processats pel cas Emarsa en una vista judicial
Processats pel cas Emarsa en una vista judicial / Europa Press

L'Audiència de València ha requerit 11 dels condemnats per la peça principal del cas Emarsa perquè ingressen a la presó en poc més de dues setmanes. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat, la sala ha fixat el pròxim 16 de novembre com a data límit perquè acudisquen voluntàriament a un centre penitenciari.

La decisió és conseqüència de la sentència del Tribunal Suprem que ratifica la majoria de les condemnes imposades al juny de 2018. El Suprem ratifica el desviament d'uns 23,5 milions d'euros de diners públics de l'empresa que gestionava la depuradora de Pinedo amb un sistema fraudulent de facturació.

Els 24 acusats estan condemnats a penes de 9 mesos a 12 anys i mig de presó per delictes de blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació i falsedat.

Entre els requerits ara estan l’exgerent de l'empresa pública que gestionava la principal depuradora de València, Esteban Cuesta; l’exvicepresidente de la Diputació de València i expresident d’Emarsa, Enrique Crespo; l’exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües (Epsar, dependent de la Generalitat) José Juan Morenilla, i l'ex-director financer d’Emarsa, Enrique Arnal, entre altres

També et pot interessar

stats