Condemnats a 17 i 16 anys tres dels cinc acusats per la violació d'una dona a Orkoien

Els processats hauran d'indemnitzar amb 100.000 euros la víctima, a qui no podran acostar-se i amb qui no podran comunicar-se durant 15 i 13 anys

Palau de Justícia de Pamplona
Palau de Justícia de Pamplona / Eduardo Sanz (Europa Press)
15 de juliol 2021 - 17:42

L'Audiència de Navarra ha condemnat a 17 i 16 anys de presó tres dels cinc acusats d'una violació grupal perpetrada a Orkoien el 29 novembre de 2019 a una dona que presenta "retard mental moderat", amb un grau de discapacitat psíquica del 67%. La víctima tenia 23 anys. La sentència no és ferma.

La secció primeera del tribunal, que ha absolt els altres dos processats, de nacionalitat marroquina, igual com els altres tres encausats, aprecia l'existència d'"intimidació ambiental" en els dos delictes d'agressió sexual que considera provats, segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN).

En la sentència els magistrats consideren que, després d'una relació sexual mantinguda per un dels tres condemnats, T. E. D., amb consentiment de la víctima, els altres dos penats, M.B. i I.B., van dur a terme sengles violacions. Per aquest motiu, l'Audiència condemna a 9 anys de presó M. B. i I. B. com a autors cadascun d'ells del seu respectiu delicte d'agressió sexual, així com a 8 anys més com a cooperadors necessaris del delicte d'agressió sexual comesa per l'altre. Respecte a la participació de l'inculpat T. E. D., si bé els jutges estimen que la seua relació sexual va ser consentida, li imposen 16 anys de presó (8 per cadascun) com a cooperador necessari dels dos delictes d'agressió sexual.

Els tres processats, a més, hauran d'indemnitzar amb 100.000 euros la víctima, a qui no podran acostar-se i amb qui no podran comunicar-se durant 15 anys els dos primers i durant 13 el tercer.

Els fets es remunten a novembre de 2019, quan la víctima va contactar a través d'una xarxa social amb un dels acusats. En el transcurs de la conversa, va aconseguir el número de mòbil de la jove. Després, aquest inculpat li va passar el número de telèfon a un altre processat. Amb la intenció de conéixer-la i de tindre una relació amb ella, el processat T. D. H. es va comunicar amb la víctima els dies 25, 26 i 28. Finalment, van quedar per al dia 29. Els processats, tots ells en situació irregular a Espanya, es van desplaçar a Orkoien en un vehicle des de Cadreita.

Al voltant de les 21:37 hores, segons arreplega la sentència, els tres condemnats i la víctima es van dirigir a un parc. En un moment donat, l'acusat T. E. D. va oferir a la jove apartar-se a una zona darrere d'unes mates per a tindre algun tipus de relació sexual, al qual ella va accedir "voluntàriament". Després de tindre dues relacions sexuals consentides amb aquest inculpat, els altres dos encausats, M. B. i I. B., van dur a terme els seus respectius actes sexuals "en contra de la voluntat" de la dona.

Un quart processat va estar en el vehicle en què havien arribat a la localitat i, segons el tribunal, no s'ha acreditat que el cinqué inculpat haguera participat en l'agressió sexual.

La víctima, que va ser examinada per una metgessa forense el 30 de novembre, presentava lesions vaginals. I a conseqüència dels fets, la denunciant pateix estrés posttraumàtic.

També et pot interessar

stats