Condemnat un home per cobrar durant més de sis anys la pensió de la mare morta

La sala li imposa, en concepte de responsabilitat civil, el pagament d'una indemnització de 90.908 euros

Audiència Provincial d'Alacant
Audiència Provincial d'Alacant / Europa Press

La secció dècima de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a dos anys de presó i a una multa un home que no va comunicar la defunció de la mare i va continuar cobrant durant més de sis anys la pensió de 1.055 euros mensuals que abonava a la dona el Regne de Bèlgica.

La sala el considera autor d'un delicte d'estafa en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil i li imposa, en concepte de responsabilitat civil, el pagament d'una indemnització per al Servei Federal de Pensions Belga de 90.908 euros, corresponents a la quantitat rebuda des de la mort de la progenitora, ocorreguda el novembre del 2014, segons ha informat este dimecres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) en un comunicat.

La dona tenia reconeguda pel Regne de Bèlgica una pensió de 1.055,95 euros actualitzables que rebia en un compte corrent d'una entitat financera, segons la sentència facilitada pel TSJCV. D'acord amb la resolució judicial, el penat, en lloc de comunicar l'òbit a les autoritats belgues, va continuar cobrant l'import de la pensió que li ingressaven mensualment en un compte bancari de la pensionista des del 17 de desembre del 2014 al 19 d'abril del 2021.

Per a mantindre l'engany, l'home havia d'acreditar anualment que la titular continuava viva, per la qual cosa entre els anys 2015 i 2020 va enviar a les autoritats belgues les corresponents certificacions de fe de vida que, bé ell o bé alguna altra persona, alteraven. A més de la pena de dos anys de presó, el tribunal li ha imposat una multa de sis mesos a una quota diària de sis euros.

La sentència, dictada després que la Fiscalia i la defensa del processament arribaren a un acord de conformitat respecte a la pena i la qualificació dels fets, és ferm i no pot, per tant, recórrer-se.

També et pot interessar

stats