Condemnat un cap de cuina a Benidorm per assetjar una empleada durant onze anys

La sentència recull que l'home va assetjar des de maig de 2007 fins a l'any 2018 l'ajudanta de cuina i i li proferia expressions com ara "inútil, no vals per a res, coixa!"

Audiència d'Alacant
Audiència d'Alacant / Europa Press

La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat un home, cap de cuina d'un restaurant de la localitat alacantina de Benidorm (Marina Baixa), a un any de presó per assetjar una empleada durant 11 anys: "Inútil, no vals per a res, coixa!", li cridava el condemnat.

Així es desprén de la resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la qual l'Audiència desestima el recurs interposat pel condemnat i confirma l'any de presó per un delicte d'assetjament laboral i el pagament d'una responsabilitat civil de 10.800 euros per les lesions i de 2.400 euros per les seqüeles. També el condemna per un delicte de lesions al pagament d'una multa de 1.260 euros.

Segons consta com a provat en la sentència, l'home, encarregat i cap de cuina, va assetjar des de maig de 2007 fins a l'any 2018 una de les empleades, ajudanta de cuina, i la va tractar de manera humiliant i ofensiva. Li va arribar a llançar tapes de flascons, la va espentar i la va colpejar amb cartons de pizza.

Aquesta contínua i deliberada conducta de fustigació i tracte vexatori va ocasionar a la víctima un trastorn d'adaptació mixt d'ansietat i d'humor deprimit que va necessitar, a més d'una primera assistència mèdica, tractament mèdic posterior amb revisions de psiquiatria, teràpia psicològica i farmacològica. Li han quedat com a seqüeles un trastorn d'adaptació mixt d'ansietat i humor deprimit.

També et pot interessar

stats