Condemnat a un any de presó per un delicte d'odi a les persones estrangeres

Tot i ser la pena mínima, el processat no la complirà perquè té un trastorn psicòtic.

Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts
Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts / Europa Press

El jutge ha condemnat a un any de presó un home que va increpar diversos vianants estrangers pel seu origen a la plaça de l'Ajuntament de València. A més, el processat va agredir un agent quan el va detindre. La pena, a pesar de ser la mínima en aquests casos, no la complirà perquè té un trastorn psicòtic. De fet, aquesta circumstància s'ha considerat un atenuant per a dictar la sentència.

La fiscal coordinadora de delictes d'odi de València, Susana Gisbert, demanava inicialment per a l'home una pena de quatre anys i tres mesos de presó per un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques i un altre delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

No obstant això, en una vista celebrada aquest dimarts en l'Audiència de València s'ha aconseguit un acord entre acusacions i defenses, l'home ha reconegut els fets i ha acceptat un any de presó.

A banda d'aquesta condemna, el processat haurà de pagar una multa per les lesions lleus que va ocasionar a l'agent i té prohibit practicar activitats d'ensenyament o similars durant tres anys i mig.

Admet que va increpar i intimidar les víctimes

Els fets van ocórrer el maig de 2019, en una parada d'autobús de la plaça de l'Ajuntament de València, quan l'acusat es va dirigir a diverses persones, totes elles estrangeres, i els va increpar dient-los "immigrants de merda" i els va instar a anar-se'n "al seu puto país".

L'acusat ha admés que es va encarar, va intimidar i va insultar una persona en la parada de l'autobús, i li va preguntar insistentment si era espanyola, fins a arribar a col·locar-se a escassos centímetres d'ella. L'encausat també va increpar una altra víctima, que va acudir a socórrer la primera, a la qual va dir: "Totes les llatines sou unes putes".

Quan un agent de policia anava a identificar-lo, el processat el va agredir i va intentar mossegar-lo mentre el traslladaven en el cotxe policial.

També et pot interessar

stats